ua en ru

Шкіряк подав у відставку

Шкіряк подав у відставку Фото: Зорян Шкіряк

Шкіряк подав заяву прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку

Виконуючий обов'язки голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДержНС) Зорян Шкіряк подав у відставку. Про це Шкіряк повідомив в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідну заяву Шкіряк подав прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку.

"Сьогодні я ще раз з гордістю хочу повідомити, що я звернувся до прем'єр-міністра Арсенію Петровичу Яценюку із заявою про звільнення мене з посади тимчасово виконуючого обов'язки голови Державної служби з надзвичайних ситуацій", - заявив Шкіряк.

У той же час Шкіряк не уточнив головну причину свого рішення. "Тут питання комплексний, але я насправді вважаю, що на цьому етапі я завершив свою місію", - сказав він.

"Пора дати дорогу професіоналам. У нас є кандидатура людини, який буде гідним цієї посади. Сподіваюся, ця кандидатура буде розглянута і прийнята", - додав Шкіряк.

Також Зорян Шкіряк заявив про свій намір повернутися на роботу в Міністерство внутрішніх справ.

"Переконаний в тому, що в Міністерстві внутрішніх справ знайдеться місце для мене. Я обов'язково повернуся для того, щоб бути поруч з міністром", - зазначив Шкіряк.

Як раніше повідомлялося, Зорян Шкіряк вже заявляв 7 травня на брифінгу про готовність піти у відставку, якщо цього вимагатимуть глава МВС Арсен Аваков або прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. "Якщо міністр внутрішніх справ Арсен Аваков або прем'єр міністр Арсеній Яценюк скажуть мені піти, я невідкладно подам заяву і піду у відставку. Повірте, мене тут не тримає нічого, крім бажання змінити Держнс і повернути те, що протягом десятиліть тут гнило", - сказав Шкіряк. Нагадаємо, що Арсен Аваков 6 травня повідомив, що за помилки при евакуації громадян України з Непалу будуть відповідати Міністерство оборони та в. о. голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк.

Шкіряк подав у відставку

Зоряна Шкіряка звинувачують в помилках при евакуації українців з Непалу

Нагадаємо, Зорян Шкіряк був призначений тимчасово виконуючим обов'язки голови Державної служби з надзвичайних ситуацій 25 березня 2015 р. Призначення відбулося після того, як главу Держнс Сергія Бочковського затримали прямо в ході засідання Кабінету міністрів, а згодом звільнили.