ua en ru

СБУ затримала в Харківській області диверсійну групу ДНР

СБУ затримала в Харківській області диверсійну групу ДНР Фото: СБУ

Керівник групи повинен був збирати і передавати розвідувальну інформацію про дислокацію ЗСУ

Служба безпеки України (СБУ) затримала в Харківській області диверсійну групу з трьох осіб, її керівник воював на стороні терористів так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"20-річний мешканець Харківської області з вересня минулого року добровільно служив у складі одного з незаконних збройних формувань терористичної організації ДНР, називали себе "козаками". Бойовик по кличці "Кардинал" виконував функції розвідника диверсійно-розвідувальної групи, брав участь у бойових діях проти захисників донецького аеропорту. Після повернення на початку року в Харківській області, зловмисник отримав завдання від терористів збирати і передавати розвідувальну інформацію про дислокацію і пересування Збройних сил України, а також вербувати людей для здійснення диверсій на території регіону. Для виконання поставлених завдань, він залучив двох місцевих жителів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зловмисники намагалися налагодити незаконну торгівлю вогнепальною зброєю і боєприпасами, які повинні отримувати від бойовиків ДНР.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Харкові Служба безпеки України (СБУ) перекрила канал фінансування бойовиків через Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.