ua en ru

СБУ затримала бойовика ДНР при спробі в'їхати в Україну

СБУ затримала бойовика ДНР при спробі в'їхати в Україну

На Харківщині співробітники Служби безпеки України (СБУ) і Державної прикордонної служби (ДПС) затримали бойовика так званої "Донецької народної республіки" (ДНР), який повертався до України з Російської Федерації. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Встановлено, що 26-річний мешканець Харківської області брав участь у протиправній діяльності незаконного збройного формування за грошову винагороду, обіцяну йому ватажками "ДНР". У травні минулого року, у перший місяць своєї "служби" в "ДНР", він отримав поранення і був доставлений спільниками до лікарні в Ростовській області Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зловмисник понесе кримінальну відповідальність.

"Слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, за який передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років", - відзначається у повідомленні.

Нагадаємо, СБУ затримала бойовика по кличці "Хорт", який планував теракти в Одесі.