ua en ru

СБУ затримала "біженця" з ДНР, якого бойовики використовували як "раба"

СБУ затримала "біженця" з ДНР, якого бойовики використовували як "раба" Фото: ДНР

Бойовики на Донбасі використовують рабську працю та жорстоко знущаються над людьми

Бойовики на Донбасі використовують рабську працю та жорстоко знущаються над людьми. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Служби безпеки України (СБУ).

"На оборонних позиціях, розташованих у районі селища Новгородське Дзержинського району Донецької області, Служба безпеки України спільно з військовослужбовцями Збройних сил затримала чоловіка з численними пораненнями. За словами пораненого мешканця Горлівки, його як "раба" використовували терористи ДНР", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після затримання чоловіка патрулем бойовиків за порушення "комендантської" години його для покарання направили на так звані "відпрацювання" - риття окопів та будівництво укріплень.

"Над "рабом" постійно знущалися: прострелили ногу, пробили руку ножем, розбили прикладом голову. При першій нагоді чоловік втік на територію контрольовану українською владою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що українські бійці надали втікачеві першу медичну допомогу. За словами медиків, наразі біженець з ДНР потребує довготривалого лікування та реабілітації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала кур'єра з грошима та банківськими картками для бойовиків ДНР.