ua en ru

СБУ заблокувала незаконне вивезення тепловоза до Росії

СБУ заблокувала незаконне вивезення тепловоза до Росії Фото: прес-центр СБУ

Локомотив виробництва ПАТ "Луганськтепловоз" правоохоронці зупинили на КПП

У Луганській області співробітники Служби безпеки України затримали тепловоз, який за сфальсифікованими документами зловмисники планували вивезти до Росії. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Локомотив виробництва ПАТ "Луганськтепловоз" правоохоронці зупинили на контрольно-пропускному пункті в'їзду-виїзду, розташованому на залізничній станції Переїзна. Тепловоз транспортувався з місця зберігання на тимчасово окупованій території до замовника з Російської Федерації.

"У сфальсифікованій супровідній документації зазначено, що вартість тепловоза становить 80 млн російських рублів, хоча його ринкова ціна приблизно в чотири рази більше - близько 6 млн дол.", - йдеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби в ході оперативно-розшукових заходів встановили, що кошти за тепловоз повинні були надійти на рахунки ПАТ "Луганськтепловоз", яке належить російській корпорації "Трансмашхолдинг". Луганське підприємство досі не перереєструвалося на території, контрольованій українською владою, і платить "податки" терористам т.зв. "ЛНР".

Зараз тепловоз затримані, правоохоронці проводять оперативно-слідчі дії з документування протиправної діяльності.

Нагадаємо, у квітні на території Попаснянського району Луганської області був затриманий залізничний склад, який транспортував амоній сульфат у кількості більше 100 тонн з окупованої бойовиками території - так намагалися вивезти речовину прихованим шляхом на територію, підконтрольну українській владі, з метою її подальшої реалізації.