ua en ru

СБУ перекрила канал виведення валюти за кордон

СБУ перекрила канал виведення валюти за кордон Фото: СБУ

Відкрито кримінальне провадження за ст. 190 та ст. 205 Кримінального кодексу України

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Держслужбою фінансового моніторингу перекрили канал виведення окремими підприємствами валюти за кордон. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Низка суб'єктів реального сектора економіки перераховували кошти на адресу "транзитних" фірм як оплату за товари та послуги. Далі гроші надходили іншим компаніям, в яких купувалася валюта на підставі удаваних зовнішньоекономічних угод. Придбана валюта перераховувалася "офшорним" компаніям з Панами та Великобританії, рахунки яких було відкрито в одному з прибалтійських банків", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, що протягом червня-липня 2015 року в такий спосіб підприємства вивели за кордон суму еквівалентну 82 мільйонам гривень.

Наразі на рахунки компаній, які задіяні у схемі, накладено арешт та заблоковано понад 26 мільйонів гривень.

Повідомляється, що співробітники спецслужби вже встановили організаторів фінансової оборудки, які є мешканцями Київської та Дніпропетровської областей.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 190 та ст. 205 Кримінального кодексу України. У його рамках планується повідомити про підозри організаторам фінансової оборудки та притягти їх до кримінальної відповідальності, тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала коригувальника ДНР.