ua en ru

СБУ виявила під Києвом два арсеналу зброї

СБУ виявила під Києвом два арсеналу зброї http://www.rbc.ua/ukr/tag/sluzhba_bezopasnosti_ukrainy_4a001f60066e6

Зброю було вилучено в Броварах та Ірпені

Служба безпеки України (СБУ) 17-18 липня вилучила два арсеналу зброї в Броварах та Ірпені (Київська область). Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Зокрема, в Броварах 18 липня з незаконного обігу було вилучено вогнепальну зброю, увезене з району проведення антитерористичної операції. В ході обшуків помешкань чотирьох місцевих жителів співробітники СБУ вилучили 19 гранат Ф-1 та 18 запалів до них, 3 гранаті РГД-5, ручну протитанкову гранату РПГ-40, гвинтівку системи "Мосіна", пістолет системи "Наган" і патрони різних калібрів. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває слідство", - йдеться в повідомленні.

17 липня в Ірпені співробітники СБУ затримали двох торговців зброєю з великим арсеналом, які намагалися налагодити нелегальний канал постачання вогнепальної зброї, в тому числі і з-за кордону.

Під час обшуків у помешканнях затриманих правоохоронці вилучили 17 бойових пістолетів австрійської марки Glock, більше 50 магазинів до них, десять одиниць автоматичної зброї американського і українського виробництва, 40 тисяч патронів різних калібрів. Відкрито кримінальну виробництво за ст. 201 (контрабанда) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) затримала в Києві комплекс обладнання для незаконного прослуховування.