ua en ru

Савченко має намір оголосити голодування після вироку суду

Савченко має намір оголосити голодування після вироку суду Фото: Віра Савченко

Судовий процес у справі Савченко завершується 24 грудня

Після винесення вироку суду українська льотчиця Надія Савченко оголосить сухе голодування. Про це в інтерв'ю ТСН повідомила ключовий свідок захисту, сестра Надії - Віра Савченко.

"Ми розуміємо, що начебто 24 грудня завершується судовий процес. Коли вирок буде: або до, або після Нового року. У будь-якому випадку, після брехливого рішення Надя відновить голодний страйк. При чому через 10 днів - це буде сухе голодування. Перші десять днів голодний страйк - це просто вода. А потім голодуватиме і не питиме рідину. Лише дихатиме", - сказала Віра.

Віра Савченко також акцентувала на дієвості голодування.

"Надя знає, що це діє. Ті люди, які з Кремля, зі мною спілкувалися, казали: "Понимаете, уговорите ее, все будет хорошо. Она будет дома". Вони ладні були пообіцяти все, що завгодно. Це і Пєсков (прес-секретар президента РФ) і з нашої сторони люди, близькі до Кремля, не називатиму їхні прізвища", - заявила вона.

Нагадаємо, сьогодні в Донецькому міському суді Ростовської області (Російська Федерація) показання давав перший свідок захисту у справі Савченко - керівник Центру з обміну полоненими, український генерал Володимир Рубан.