ua en ru

Саакашвілі попросив надати йому політичний притулок в Україні

Саакашвілі попросив надати йому політичний притулок в Україні Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Саакашвілі подав заяву до ДМС 11 вересня, на наступний день після перетину кордону

Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі подав прохання про надання йому статусу особи, що потребує додаткового захисту в Україні. Про це повідомив адвокат Саакашвілі Маркіян Галабала в коментарі РБК-Україна.

"Він просить статусу особи, яка потребує додаткового захисту. Заява до Державної міграційної служби у Львівській області була подана 11 вересня. Політичний притулок - це побутова назва цього статусу", - сказав адвокат.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що існують обставини, які заважають екстрадиції Саакашвілі до Грузії.

"Пан Саакашвілі після нелегального перетину українського кордону подав документи в міграційну службу МВС, які, згідно з нашим міжнародним зобов'язанням, перешкоджають його екстрадиції", - сказав Луценко.

Зазначимо, що Саакашвілі перетнув український кордон зі сторони Польщі 10 вересня. Мостиський районний суд Львівської області призначив йому 3,4 тис. гривень штрафу за незаконний перетин кордону.