ua en ru

У 2013 р. на підготовку до Євробаскету-2015 буде виділено 200 млн грн, - Колобов

Фінансування заходів з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу планується розпочати вже у другій половині лютого. Про це на першому засіданні комітету з підготовки та проведення Євробаскету-2015 заявив міністр фінансів України Юрій Колобов, повідомляє прес-служба Президента України Віктора Януковича.

"Ці кошти передбачені за окремою бюджетною програмою, порядок вже затверджений Міністерством фінансів", - заявив Колобов.

Крім того, він зазначив, що в 2013 р. для реалізації заходів заплановано близько 200 млн грн: "Наше завдання - привести об'єкти Євробаскет у відповідність з вимогами ФІБА Європи та забезпечити організаційні заходи з підготовки та проведення чемпіонату".

Також він сказав, що є необхідність прискорення роботи з розробки точного переліку місць, спортивних арен та інших об'єктів фізкультурно-спортивної інфраструктури, які необхідно побудувати і реконструювати для проведення чемпіонату.

Разом з тим, підготовка до чемпіонату має виконуватися не тільки за рахунок коштів державного бюджету, але і з залученням ресурсів регіонів та інвесторів. На переконання міністра, це дозволить не тільки заощадити державні кошти на будівництві багатофункціональних споруд та об'єктів Євробаскету-2015, але і в майбутньому не витрачати кошти на їх утримання.

Читайте також: Євробаскет-2015 обійдеться держбюджету України в 7 млрд грн.