ua en ru

Сирійські повстанці, які тримають в заручниках українку Кочнєву, висунули нові умови

Сирійські повстанці, які тримають у заручниках українку Ганну Анхар Кочнєву, висунули нові умови, повідомляє ТСН.

"Вони готові (сирійські повстанці) і хочуть, щоб з ними почала спілкуватися людина, яка би погодилася бути адвокатом Кочнєвої, яка би погодилася представляти її інтереси, але була на це уповноважена і була в позиції якимось чином виконувати ці обіцянки", - йдеться в повідомленні ТСН.

Нагадаємо, Анхар Кочнєву викрали в Сирії в жовтні. У Дамаску жінка працювала перекладачем для російських телеканалів. Однак через її підтримку офіційної влади і фотографії з командирами урядової армії повстанці вважають її ворогом та шпигункою. Вчора, 17 грудня, командир угрупування повстанців Абу Джандаль заявив, що українська сторона відмовляється від переговорів, однак, повідомив про рішення відкласти страту українки Анхар Кочнєвої.

Зазначимо, що сьогодні у МЗС тривала нарада з приводу долі української полонянки. "Міністерством закордонних справ спільно з ООН, Лігою Арабських Держав, Червоним Хрестом, при залученні більше десяти іноземних партнерів, здійснюється постійна робота, спрямована на визволення Анхар Кочнєвої", - йдеться в офіційній заяві МЗС. Водночас у міністерстві відмовилися розкривати деталі, щоб "не погіршити ситуацію".

Тим часом у Сирії зникли двоє російських громадян та один італієць. І сьогодні ж там визволили кореспондентів американського телеканалу NBC, громадян Туреччини та США.

"Нас тримали із завязаними очима. Ми не знали, що відбувається навколо нас. До нас не застосовували физичної сили, але чинили психологічний тиск", - розповів один із бранців, керівник близькосхідного бюро телеканалу NBC Азіз Акіаваш. На відміну від Анхар Кочневої, яку тримають у заручниках повстанці, американських журналістів тримали у полоні прихильники офіційної влади.

Читайте також: МЗС заявляє, що здійснює постійну політико-дипломатичну роботу, направлену на визволення Кочнєвої