ua en ru

Рішення Кіпру про введення податку на банківські депозити несправедливе й небезпечне, - Путін

Рішення Кіпру про введення податку на банківські депозити несправедливе й небезпечне. Таку думку висловив Президент РФ Володимир Путін, повідомляє телеканал "Росія 24".

"Оцінюючи можливе рішення про введення на Кіпрі додаткового податку на банківські вклади, Путін сказав, що таке рішення, у разі його прийняття, буде несправедливим, непрофесійним і небезпечним", - процитував Путіна його прес-секретар Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, Європейський союз та Міжнародний валютний фонд (МВФ) в суботу прийняли рішення надати Кіпру кредит на 10 млрд євро, щоб врятувати фінансову систему країни від банкрутства.

ЄС і МВФ наполягли, що депозити розміром більше 100 тис. євро в кіпрських банках були оподатковані на 9,9%, депозити менше 100 тис. євро - податком в 6,75%. Гроші спишуть з рахунків до початку роботи банків у вівторок.

Загальна сума вкладів в кіпрських банках становить близько 68 млрд євро, податок дозволить зібрати в бюджет країни близько 5,8 млрд євро. Влада Кіпру обіцяє взамін втрачених грошей надати вкладникам акції банків, в яких зберігаються кошти.

Читайте також: Кіпр планує ввести податок на банківські депозити