ua en ru

МЗС заявляє, що здійснює постійну політико-дипломатичну роботу, направлену на визволення Кочнєвої

Міністерством закордонних справ України спільно з ООН, Лігою Арабських Держав, Червоним Хрестом, при залученні більше десяти наших іноземних партнерів, здійснюється постійна політико-дипломатична робота, направлена на визволення захопленої сирійськими повстанцями Ганни Ангар Кочнєвої. Про це йдеться в заяві МЗС.

"З моменту викрадення в Сирії українки Ангар Кочнєвої - більше двох місяців тому - Міністерством закордонних справ України на постійній основі вживалися, вживаються та будуть вживатися всі необхідні заходи з метою звільнення нашої співвітчизниці", - заявляє МЗС.

Відомство зазначає, що Ангар Кочнєва утримується збройним угрупованням на території Сирії і протягом всього часу її перебування в полоні різними представниками цього збройного угруповання висуваються різні - часом протилежні - вимоги, щодо її звільнення.

"Свідченням проведеної нами роботи, з-поміж іншого, була відповідна заява представника Державного департаменту США щодо викраденої українки з різким засудженням дій викрадачів та вимогою до негайного звільнення Ангар Кочнєвої. З подібними, засуджуючими дії викрадачів, заявами, виступили й міжнародні недержавні організації, в тому числі, Amnesty International та "Репортери без кордонів". Ми вкотре наголошуємо, що МЗС України продовжує роботу з визволення захопленої українки і до цього процесу підключені всі необхідні українські компетентні органи", - йдеться в повідомленні МЗС.

Варто також зазначити, що факти захоплення військовими угрупованнями на території Сирії громадян інших держав відбуваються все частіше.

Міністерство закордонних справ України зі свого боку нагадало про свою наполегливу рекомендацію громадянам України утриматися від подорожей до Сирії, а співвітчизникам, які вже знаходяться там, прийняти відповідне рішення та повернутися в Україну.

Нагадаємо, вчора сирійські повстанці заявили, що українська сторона відмовляється від переговорів.

Читайте також: Сирійські повстанці відклали страту Кочнєвої