ua en ru

На Рівненській і Запорізькій АЕС відключено два енергоблоки для проведення ремонту

На Рівненській і Запорізькій АЕС відключено два енергоблоки для проведення ремонту Фото: РАЕС

Радіаційний фон в районі розташування АЕС відповідає природним значенням

Четвертий енергоблок Рівненської атомної електростанції і п'ятий енергоблок Запорізької АЕС виведено у плановий ремонт. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"20 липня о 21:19 згідно заявки енергоблок №5 Запорізької АЕС відключено від мережі та виведено в поточний ремонт до 16:00 25 липня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що радіаційний фон в районі розташування атомної електростанції відповідає природним значенням і складає 8-12 мкР/год.

Запорізька атомна електростанція працює стабільно і безпечно, виконуючи всі виробничі показники по виробленню електроенергії.

Разом з тим повідомляється про про відключення енергоблоку №4 Рівненської АЕС.

"21 липня о 03:12 у відповідності до узгодженої заявки та графіку ремонтів енергоблоків АЕС України енергоблок №4 (ВВЕР-1000) Рівненської АЕС відключено від мережі для проведення планово-попереджувального ремонту, який вважається середнім та розрахований на 61 добу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах діючих норм.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив провести перевірку діяльності та держзакупівель ДП "Укренерго", а також службове розслідування щодо посадових осіб в Міненерго.