ua en ru

Росія почала масштабні військові навчання в Криму і на Кавказі

У Південному військовому окрузі (ЮВО) Росії, який включає в себе аннексированный Крим, у четвер, 12 березня, почалися масштабні військові навчання. Про це повідомляє DW з посиланням на прес-службу ЮВО.

Як зазначається, навчання проходять на 19 полігонах, розташованих у Південному, Північно-Кавказькому федеральних округах і на території анексованого Криму. Як йдеться в повідомленні прес-служби ЮВО, артилеристи мотострілкових бригад, з'єднань і військових частин берегових військ "протягом місяця відточувати навички і бойове злагодження підрозділів" також на російських військових базах у Вірменії, Південної Осетії і Абхазії.

У навчаннях візьмуть участь понад 8 тисяч артилеристів, а також будуть задіяні понад півтори тисячі одиниць озброєння, в тому числі нові самохідні артилерійські знаряддя "Хоста" і реактивні системи залпового вогню "Торнадо-Г".

В рамках навчань кораблі Чорноморського флоту, який базується на аннексированном Росією українському півострові Крим, зокрема, відпрацьовують ракетних ударів по угрупованню умовного противника.

Відзначимо, 10 березня в Чорному морі розпочалися навчання НАТО, Румунії, Болгарії і Туреччини.