ua en ru

У Росії підтвердили затримання двох прикордонників у Сумській області

У Росії підтвердили затримання двох прикордонників у Сумській області Фото: прикордонник (УНІАН)

Два прикордонники Сумського прикордонного загону пропали 3 жовтня під час моніторингу ділянки держкордону

Російська Федерація підтвердила затримання двох співробітників Державної прикордонної служби України на кордоні з Сумською областю. Про це заявив перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк, передає "Громадське".

За словами Серватюка, Держприкордонслужба виявила автомобіль зниклих службовців у лінії державного кордону. Установа звернулося до російським прикордонникам, "згідно взаємодії, яка існує на сьогоднішній день".

"Російська сторона проінформувала, що ними затримані два громадянина України, які заявили, що є військовослужбовцями ДПСУ. Вони попросили надати відповідні документи, які підтвердили б їх особи", - сказав Серватюк.

Проте він зазначив, що очікується їх повернення.

"На завтра планується проведення прикордонно-представницької зустрічі, в результаті якої очікуємо, що буде здійснено повернення українських прикордонників і за результатами розслідування буде встановлена причина їх затримання", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 3 жовтня, два офіцера відділу прикордонної служби "Зноб-Новгородське" Сумського прикордонного загону пропали під час моніторингу ділянки державного кордону. За фактом зникнення двох прикордонників у Сумській області відкрито кримінальну справу.