ua en ru

У Росії сьогодні представлять "альтернативний" звіт з Boeing 777

У Росії сьогодні представлять "альтернативний" звіт з Boeing 777 Фото: уламки літака

За збігом обставин російський доповідь оприлюднять в один день з підсумковим звітом Нідерландів

Російський концерн "Алмаз-Антей", який спеціалізується на виробництві озброєння ППО, сьогодні представить "альтернативний" звіт з краху Boeing 777 на Донбасі, передає РБК.

Мова йде про підсумки натурного експерименту - симуляції зустрічі ракети комплексу "Бук" і пасажирського літака, який, на думку російських експертів, допоможе зрозуміти причини катастрофи малазійського лайнера Boeing-777, який розбився 17 липня 2014 р. в Донецькій області. У представленні доповіді візьмуть участь гендиректор "Алмаз - Антея" Ян Новіков і радник генерального конструктора концерну Михайло Малишевський.

Відзначимо, "Алмаз-Антей", російський виробник систем ЗРК "Бук", потрапив під західні санкції після авіакатастрофи в Донецькій області.

Нагадаємо, пасажирський Boeing авіакомпанії Malaysia Airlines розбився, слідуючи рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур. На борту літака перебували 298 осіб, всі вони загинули. Розслідуванням катастрофи займається міжнародна слідча група під керівництвом Нідерландів. Сьогодні Рада безпеки Нідерландів також планує опублікувати звіт за підсумками розслідування.