ua en ru

Roshen судиться в РФ за бренд Vanilla Sky

Roshen судиться в РФ за бренд Vanilla Sky Фото: Петро Порошенко

Товарний знак Vanilla Sky належить Новосибірському хладокомбинату

Кондитерська компанія Roshen, яка належить Президентові України Петру Порошенку, має намір добитися в суді дострокового припинення охорони товарного знака Vanilla Sky ("Ванільне небо"), який належить Новосибірському хладокомбинату (РФ). Про це повідомляє ТАСС з посиланням на матеріали Суду з інтелектуальних прав Росії.

"Кондитерська корпорація "Рошен" звернулася в Суд з інтелектуальних прав з позовною заявою до ВАТ "Новосибірський холодокомбінат" про дострокове припинення правової охорони товарного знака внаслідок його невикористання стосовно частини товарів 30 класу міжнародної класифікації товарів і послуг (МКТП)", - йдеться в документах суду.

До 30-го класу МКТП відносяться кава, чай, цукор, рис, борошно, хлібобулочні та кондитерські вироби та інші рослинні продукти харчування.

Під брендом "Ванільне небо" компанія в Новосибірську випускає ванільний пломбір. Перше слухання повинно було пройти в четвер, 20 серпня, але воно було відкладено до 20 жовтня.

Нагадаємо, напередодні арбітражного суду Липецької обл. визнав законними штрафи в розмірі 15 тис. рублів, які були накладені на Липецьку фабрику Roshen ("Рошен") за порушення митного законодавства.