ua en ru

РФ ввела санкції проти іноземних банків

РФ ввела санкції проти іноземних банків Кремль

Федеральна служба Росії з фінансового моніторингу (Росфінмоніторинг) ввела банківські санкції проти 41 країни. Про це повідомляє видання "Известия".РФ ввела санкції проти іноземних банків

"Банки повинні негайно повідомляти в Росфінмоніторинг про операції клієнтів (як громадян, так і компаній). Якщо банк буде нехтувати цією вимогою, його дії будуть кваліфіковані як порушення антивідмивного 115-ФЗ, крайня міра за порушення цього закону - відкликання в банку ліцензії. Операції клієнтів з новоспеченого чорного списку визнаються "сумнівними" і не рекомендуються банкам до проведення", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що згідно з вимогою Росфінмоніторингу, банки при прийомі на обслуговування клієнта повинні з'ясувати, чи є він резидентом держави з чорного списку.

Варто відзначити, що в чорний список потрапили: країни, щодо яких РФ ввела санкції у відповідь на початкові санкції з їх боку; держави, які не виконують вимоги FATF (міжнародна група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей); країни, які підтримують тероризм; країни, які не ведуть боротьбу з корупцією; держави, потворствующие вільному обігу наркотиків.

Нагадаємо, до санкційних списків Росії потрапили понад 200 західних чиновників.