ua en ru

РФ створить "банк особливого призначення" для фінансування оборонної промисловості, - FT

РФ створить "банк особливого призначення" для фінансування оборонної промисловості, - FT Фото: РФ створить "банк особливого призначення"

"Промсвязьбанк" стане банком, обслуговуючим оборонну промисловість Росії

Російська Федерація (РФ) планує створити окремий банк, який буде фінансувати оборонну промисловість. Про це повідомляє Financial Times.

Так, в банку Росії заявили, що "Промсвязьбанк" стане "банком спеціального призначення для обслуговування підприємств військово-промислового комплексу".

На думку аналітика Fitch Ratings Олександра Данилова, "Промсвязьбанк" може зайнятися кредитуванням сектору оборони замість Сбербанка і ВТБ.

Повідомляється, що створення нового банку для оплати оборонного комплексу РФ обговорюється в рамках заходів щодо ухилення від нових санкцій США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Альфа банк" повідомив підприємства оборонного комплексу Російської Федерації про відмову обслуговувати їх.

За словами першого заступника голови ради директорів "Альфа-банку" Олега Сисуєва, фінансова організація, припиняє обслуговування російського оборонпрому через західні санкиції.