ua en ru

Яресько: Втрати від реструктуризації валютних кредитів складуть 95 млрд грн

Яресько: Втрати від реструктуризації валютних кредитів складуть 95 млрд грн Фото: міністр фінансів України Наталія Яресько

Міністр назвала прийнятий законопроект популістським

Втрати банківської системи України від прийняття законопроекту № 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті" складуть 95 млрд грн. Про це у своєму Facebook заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.

"Потенційні втрати цілої банківської системи від такого кроку складуть 95 млрд гривень - це більше, ніж буде витрачено на оборону і правоохоронну діяльність в 2015 році. І ці кошти будуть платити всі громадяни, у формі погіршення стану нашої банківської системи, нових банкрутств банків, втрат депозитів громадянами, які ні в чому не винні", - написала Яресько.

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила проект закону 1558-1, що зобов'язує банки реструктуризувати усі споживчі кредити...

Posted by Наталія Енн Яресько / Natalie Ann Jaresko on 2 Июль 2015 г.

Вона підкреслила, що прийняття даного законопроекту є чистим популізмом, який не має нічого спільного зі справедливістю.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада підтримала в третьому читанні і в цілому законопроект № 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті". За відповідне рішення проголосували 229 депутатів при 226 мінімально необхідних.