ua en ru

Рада ввела 1,5% військовий податок

Верховна Рада україни 31 липня ухвалила зміни до Податкового кодексу, якими ввела 1,5% військовий податок.

Верховна Рада україни 31 липня ухвалила зміни до Податкового кодексу, якими ввела 1,5% військовий податок. Про це на брифінгу повідомив глава фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"15 грн з тисячі гривень - це так званий податок на війну. Але я його назву податок на встановлення миру в країні", - сказав Соболєв.

Він додав, що раніше пропонувалося встановити 0,5% податку для всіх громадян України, але депутати на це не погодилися.

Зокрема, на позачерговому закритому засіданні 31 липня Рада прийняла законопроект Кабміну (№ 4309а), що передбачає з метою забезпечення фінансування заходів щодо підвищення обороноздатності держави запровадити до 1 січня 2015 р. новий загальнодержавний збір - військовий збір в розмірі 1,5%.

Зазначений збір уряд запропонував стягувати за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу у державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.