ua en ru

Рада сьогодні розгляне законопроекти про заборону російських серіалів і про дерегуляцію

Народні депутати України сьогодні, 18 березня, на засіданні Ради повторно переголосують за законопроекти про заборону російської пропаганди (№1317) і про дерегуляцію (№1580). Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман на засіданні парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас э два з вами закони, які я не підписав. Один - №1317, який має заборонити пропаганду країни агресора у фільмах та серіалах. Це принципово важливо. Ви знаєте, є обставина, яку ми маємо сьогодні розглянути. І після того відкривається шлях до підписання цього законопроекту і припинення будь-якої пропаганди країни агресора, військових сил, інших силових підрозділів", - заявив Гройсман.

Ще одне питання, за його словами, це законопроект про дерегуляцію.

"Ми з вами прийняли закон №1580. Масштабній закон щодо дерегуляції, але хочу зазначити, що цей законопроект теж не підписано , оскільки під час йог розгляду в варіанті комітету і в варіанті поправок, які надійшли до другого розгляду є дві норми, які протирічать одна одній", - заявив спікер.

Згідно з порядком денним, сьогодні Верховна Рада в середу, 18 березня, розгляне законопроект № 2381 про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо спрощення умов ведення бізнесу). Про це йдеться в порядку денному українського парламенту.

Крім того, нардепи сьогодні можуть внести зміни в Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо служби у військовому резерві в особливий період (№2377).

Нагадаємо, законопроект про службу у військовому резерві в особливий період був внесений в Раду Президентом України Петром Порошенком 16 березня.