ua en ru

Рада дозволила Міноборони затверджувати зразки військової форми одягу

Рада дозволила Міноборони затверджувати зразки військової форми одягу Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 279 нардепів

Верховна Рада України підтримала у другому читанні та в цілому законопроект № 2551 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку речового забезпечення військовослужбовців". За відповідне рішення проголосували 279 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Законопроектом пропонується покласти на Міністерство оборони України повноваження з розробки та затвердження зразків військової форми одягу, зразків спеціального одягу, взуття та спорядження військовослужбовців, засобів індивідуального захисту та інших предметів речового майна для всіх військових формувань, загальних вимог до знаків розрізнення військовослужбовців розробляються і затверджуються Міністерством оборони України.

Правила носіння військової форми одягу, зразки знаків розрізнення, норми і терміни речового забезпечення військовослужбовців, згідно законопроекту, будуть затверджуватися відповідними центральними органами виконавчої влади, що мають у своєму підпорядкуванні військові формування, Службою безпеки України, Управлінням державної охорони України, Службою зовнішньої розвідки України.

Проектом передбачається, що порядок грошової компенсації вартості за неотримане речове майно буде визначатися Кабінетом міністрів України.
Проектом також пропонується скасувати патентування зразків предметів речового майна, якими забезпечуються військовослужбовці, оскільки патентування зразків предметів речового майна сьогодні, фактично не відбувається через високу вартість даного процесу та довгих термінів реалізації і в кінцевому підсумку, призведе до включення виробником вартості патенту в ціну товару.

Законопроектом передбачається встановити перехідний період, протягом якого можливе використання існуючих нині зразків військової форми та іншого речового майна, а також предметів речового майна, отриманих в якості гуманітарної або благодійної допомоги.

Нагадаємо, 9 квітня 2015 р. Верховна Рада підтримала відповідний законопроект в першому читанні. За відповідне рішення проголосували 271 нардеп при 226 мінімально необхідних.