ua en ru

Рада дозволила ГПУ висунути своїх представників у ВРЮ

Рада дозволила ГПУ висунути своїх представників у ВРЮ Фото: Верховна Рада

Народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 2666 "Про внесення змін до законів України (щодо окремих питань забезпечення діяльності органів прокуратури)". За відповідне рішення проголосували 242 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Як заявив один з авторів законопроекту, лідер фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко, цей законопроект дає можливість Генеральній прокуратурі України, не чекаючи декількох місяців, необхідних для внутрішніх адміністративних реформ, сформувати з трьох представників від прокуратури, Вищої ради юстиції, яка повинна запрацювати найближчим часом.

"Відразу хочу сказати, що інсинуації, що це будуть якісь люди не пов'язані з прокуратурою, а з політичними спільнотами, не мають під собою грунту... Тому прошу підтримати за основу і в цілому законопроект, який дасть можливість укомплектувати ВРЮ, що в свою чергу дасть можливість нарешті почати очищення системи судів... Нам необхідно заповнити всі квоти, в тому числі і від прокуратури", - сказав нардеп.

За словами Луценка, прийняття цього законопроекту дозволить сформувати ВРЮ цього тижня.

Нагадаємо, раніше сьогодні Верховна Рада відтермінувала вступ в дію закону про прокуратуру до 15 липня.