ua en ru

Рада перенесла на завтра розгляд законопроекту про зниження ренти на видобуток газу

Рада перенесла на завтра розгляд законопроекту про зниження ренти на видобуток газу Фото: Володимир Гройсман

Нардепи працюватимуть до 14:00 без перерви

Верховна Рада України (ВРУ) перенесла на п'ятницю, 13 листопада, розгляд проекту закону №2835 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення" у повторному другому читанні. Про це під час засідання оголосив голова парламенту Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Шановні колеги народні депутати, є пропозиція авторів, щоб відкласти сьогодні розгляд цього проекту закону на наступний день. Ніхто не заперечує? Йдемо далі", - сказав спікер.

Крім того, з другого разу нардепи підтримали пропозицію голови ВРУ працювати до 14:00 без 30-хвилинної перерви з 12:00 до 12:30. Цю пропозицію підтримали 229 депутатів Ради.

У "Самопомічі" зазначили, що не будуть підтримувати зниження ренти для "Укргазвидобування" тільки з 1 квітня 2016 року. Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк запевнив, що вчора на зустрічі фракції з прем'єром Арсенієм Яценюком, останній не зміг схилити депутатів "Самопомічі" до підтримки відповідного рішення. У свою чергу заступник лідера фракції БПП Ігор Кононенко розповів, що узгоджений вчора, 11 листопада, на засіданні Комітету проект є консенсусом і буде підтриманий фракціями БПП, "Народного фронту" і депутатських груп.

Нагадаємо, 10 листопада Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект про зниження ставки рентної плати за користування надрами при видобутку корисних копалин з 70% до 14-29%. За відправлення законопроекту на повторне друге читання проголосували 310 нардепів. Верховна Рада повинна була розглянути законопроект сьогодні, 12 листопада.