ua en ru

Рада відклала документ про скасування мораторію на реалізацію майна за борги перед "Нафтогазом"

Рада відклала документ про скасування мораторію на реалізацію майна за борги перед "Нафтогазом" Фото: Верховна Рада

У більшості не вистачило голосів для результативного голосування на цей документ

Верховна Рада України відклала розгляд законопроекту № 2956 "Про внесення змін до закону України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна" (щодо механізмів впливу на підприємства-боржники)". Під час сигнального голосування цей документ за основу підтримали лише 175 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Таким чином у сесійному залі не вистачило голосів для результативного голосування на цей документ.

Законопроект пропонує не поширювати дію мораторію, встановленого законом України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна", на застосування примусової реалізації майна для погашення заборгованості перед НАК "Нафтогаз України" та її дочірніми підприємствами, що здійснювали постачання природного газу на підставі ліцензії.

На думку авторів законопроекту, його прийняття "дасть змогу покращити фінансовий стан НАК "Нафтогаз України" шляхом зменшення заборгованості перед Компанією за спожитий природний газ".

Нагадаємо, 3 червня 2015 р. Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 423-VIII про стягнення "Нафтогазом" боргів зі споживачів.

Сьогодні виступаючи із зверненням до Верховної Ради Порошенко заявив, що очікує скорочення дефіциту НАК "Нафтогаз України" до 30 млрд грн в 2015 р.