ua en ru

Рада 20-21 травня може розглянути зняття недоторканності з Клюєва і Мельничука

Рада 20-21 травня може розглянути зняття недоторканності з Клюєва і Мельничука Фото: Сергій Соболєв

Наступного тижня проведе засідання комітет

Верховна Рада України 20-21 травня може розглянути зняття недоторканності зняття недоторканності з нардепів Сергія Клюєва і Сергія Мельничука. Про це в ефірі 5 каналу заявив народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Згідно з законом про регламент, п'ять днів дається, в тому числі пану Сергію Мельничуку Сергію Клюєву для того, щоб вони зробили свої заперечення, і далі комітет збирається через 5 діб. Це, фактично, відлік часу почався. Наступного тижня комітет збирається, де вони представлять свої, фактично, позиції. Середа-четвер наступного тижня це буде голосуватися в сесійній залі. Тому це не місяць", - заявив він.

За словами Соболєва, депутатська недоторканність повинна бути на одному рівні з суддівською.

"Я тільки що повернувся з розгляду порядку денного, де було питання внесення змін до Конституції, правда, сьогодні ми розглядали децентралізацію, завтра будемо судовий розділ Конституції розглядати. Я думаю, що нам потрібно врегулювати питання саме таким чином, як я сказав", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні спікер Ради Володимир Гройсман заявив, що у Верховній Раді розпочався процес зняття недоторканності з нардепів Сергія Клюєва і Сергія Мельничука.

Раніше ГПУ внесла подання на притягнення до відповідальності Клюєва і Мельничука.