ua en ru

Робота пошукової місії "Евакуація-200" призупинена через брак коштів

Робота пошукової місії "Евакуація-200" призупинена через брак коштів Фото: волонтери

Волонтери кажуть, що від держави допомоги не було

Робота волонтерської пошукової місії "Евакуація-200" ("Чорний тюльпан") призупинена через брак коштів. Про це повідомив голова ВГО "Союз Народна пам'ять" Ярослав Жилкін в Facebook.

"Ми змушені призупинити нашу участь у місії "Евакуація - 200" (Чорний Тюльпан)

Причини банальні:

Брак коштів на ремонт транспорту (дві машини стоять в очікуванні ремонту, одна з лисими колесами), не за що витрати відшкодувати волонтерам, проїзні, витратні матеріали ну і т. п.

Не визначений наш статус - хлопці вже використали свої відпустки на роботах! А за що сім'ї годувати? Я вже мовчу про те, що ніхто з наших так і не отримав статус учасника (хоча вони як ніхто заслужили цей статус)
318 днів сьогодні, як ми почали свою роботу, сотні населених пунктів і локацій, сотні тисяч намотаних кілометрів на колеса... 609 Тіл і фрагментів розшуканих і вивезених з території АТО І все це без участі держави! (Якщо не вважати зусиль офіцерів ЦВС, їм - низький уклін)", - йдеться в повідомленні.

Ну вот и все... Мы вынуждены приостановить наше участие в мисси "Эвакуация - 200" (Черный Тюльпан) Причины банальны: ...

Posted by Ярослав Жилкин on 15 Июль 2015 г.

Відзначається, що волонтери ще з 2014 р. зверталися до держави з проханнями про допомогу, але заходи так і не були прийняті.

"Ще у вересні 14-го року, усвідомивши обсяг майбутніх робіт, ми постійно зверталися у всі інстанції в т. ч. і на Президента про існування проблем місії, мовляв ми виконуємо функції держави! І потрібно терміново вжити заходів!

Нас годували обіцянками, проводили безліч нарад, ми тим часом виснажували свої кошти та сили, в надії, що ось-ось... Але на жаль... Навіть у наступному році навряд чи(

Можна, звичайно, сказати "в країні війна-грошей немає..." - так, напевно можна.

Але! Дозвольте, не обов'язок чи гос-ва повернути тих, хто загинув виконуючи наказ?! Так, і потім, скільки прикладів у нас феєрично "доцільно" витрачених коштів.

Землетрус в Катманду - епічний 9-ти денний політ Шкіряка (всі пам'ятаєте?) вся країна стежила... за ОДНУ годину, виділили 7.4 міл. Задіяли 64 чол. Виділено 18 одиниць техніки...

Загалом справа не в грошах! Справа в тому що на мертвих особливо не попіаришся(( Ну не будеш же ти зустрічати мішки з тілами на "нічиєї" під камери? Не зрозуміють адже.. Інша справа полонені, можна в кабінет їх запросити, родичів покликати - картина маслом!)) а тут... та й електорат з мертвих... Так чого ж, питається морочитися?", - додав Жилін.

Гуманітарна місія "Чорний тюльпан", яка почала свою роботу 3 вересня 2014 р., проводиться, щоб розшукати тіла українських військовослужбовців, загиблих в зоні АТО. Ініціатором її створення є Міністерство оборони України, а виконавцями - ВГО "Союз "Народна Пам'ять" і Національний військово-історичний музей України.

Нагадаємо, у Луганській області волонтери місії "Евакуація-200" виявили братську могилу учасників АТО.