ua en ru

Путін назвав "дивним" небажання влади вести переговори з лідерами ДНР/ЛНР

Путін назвав "дивним" небажання влади вести переговори з лідерами ДНР/ЛНР Фото: Володимир Путін

При цьому Президент РФ вважає, що є шанс на успіх у врегулюванні ситуації на Донбасі

Президент Росії Володимир Путін назвав "дивним" небажання влади вести переговори безпосередньо з лідерами самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це він заявив на прес-конференції за підсумками самітів ШОС і БРІК в Уфі, передають РИА Новости.

"Вони (лідери ДНР/ЛНР, - ред.) приїхали і підписали, оголосили про те, що вони готові виконувати. Тепер ми бачимо, що з ними не хочуть безпосередньо спілкуватися. Навіщо тоді просили, щоб вони приїхали, підписували документи? Це, щонайменше, дивно. Будемо виходити з того, що це все-таки тактичний хід", - сказав Путін.

При цьому Путін вважає, що шансів на успіх у врегулюванні ситуації на Донбасі.

"Дійсно, певною мірою врегулювання пробуксовує з-за того, що у наших партнерів у Києві немає бажання вести прямі переговори з Донбасом... Я схильний, скоріше вважати, що у нас більше шансів на успіх, ніж на провал. Всі ми сходимося в одному, що немає ніякого іншого вирішення української проблеми, окрім як можливості вирішити її мирним шляхом і через повне, безумовне виконання домовленостей, досягнутих в Мінську", - заявив Путін.

Нагадаємо, Путін позитивно оцінив стриману позицію Бразилії по Україні.