ua en ru

Прокуратура скасувала великий канал фінансування ДНР

Прокуратура скасувала великий канал фінансування ДНР
Прокуратура скасувала великий канал фінансування так званої "Донецької народної республіки".

Прокуратура скасувала великий канал фінансування так званої "Донецької народної республіки". Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, управлінням нагляду за додержанням законів об'єднаними силами антитерористичної операції військової прокуратури Південного регіону України за матеріалами ГУБКОЗ СБУ розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування в особливо великих розмірах терористичних організацій "Донецька народна республіка" (ч. 3 ст. 258-5 КК України).

Встановлено, що протягом 2014 року групою осіб налагоджена діяльність незаконних каналів збуту контрафактних підакцизних товарів з ДП "Тютюнова фабрика "Хамадей" в Донецьку. До складу цієї міжрегіональної групи входили громадяни України із кількох областей і окремі працівники органів внутрішніх справ, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції.

Зокрема, 22 листопада цього року на території Полтавської та Вінницької областей затримано 2 вантажних автомобіля, при огляді яких виявлені та вилучені контрафактні тютюнові вироби відомих міжнародних брендів на суму понад 16,5 млн грн.
За оперативними даними, частина коштів від вартості реалізованої контрафактної продукції надходила в розпорядження і для фінансування терористичної організації "ДНР".

Паралельно із зазначеним кримінальним провадженням 23.11.2014 ГУ Міндоходів в Кіровоградській області в ЄРДР внесено відомості про вчинене кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Зараз кримінальне провадження передано в слідчі органи Служби безпеки України, в обох кримінальних процесах здійснюється ряд невідкладних слідчих дій.

Нагадаємо, бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" активізувалися в районах Волновахи, Дебальцеве та Новоазовська.