ua en ru

Прокуратура Києва порушила справу за фактом публікації на сайті "Миротворець"

Прокуратура Києва порушила справу за фактом публікації на сайті "Миротворець" Фото: процесуальне керівництво здійснює прокуратура міста Києва

Проведення досудового розслідування доручено столичному управлінню Нацполіції

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації на сайті "Миротворець" особистих даних журналістів. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

"За даним фактом 11.05.2016 прокуратурою міста Києва до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)", - йдеться повідомленні.

Проведення досудового розслідування доручено Головному управлінню Національної поліції р. в Києві. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура міста Києва.


Раніше в ЗМІ повідомлялося, що сайт "Миротворець" опублікував персональні дані приблизно п'яти тисяч журналістів, які акредитувалися на окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Крім представників українських ЗМІ, в список потрапили кореспонденти іноземних видань.

У свою чергу уповноважений Верховної Ради України з прав людини підтримує заяву представників ЗМІ, які висловили своє обурення фактом публікації на сайті "Миротворець" персональних даних журналістів, які отримували акредитацію в так званих ДНР/ЛНР.

Нагадаємо, в квітні "прокуратура" анексованого Росією Криму готує матеріали для повного блокування веб-сайту видання "Крим. Реалії", який є підрозділом української служби "Радіо Свобода".