ua en ru

У президента заявили, що повного припинення співпраці з СНД не буде

У президента заявили, що повного припинення співпраці з СНД не буде Фото: Ірина Луценко (facebook.com-i.lutsenko.press)

Планується денонсувати окремі договори, залишивши лише ті, які є прагматично необхідні для України

Президент Петро Порошенко закликає Кабінет міністрів провести інвентаризацію усіх договорів між членами СНД для того, щоб денонсувати окремі договори, залишивши лише ті, які є прагматично необхідні для України. Про це під час Погоджувальної ради заявила представник президента у Верховній раді, нардеп від фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко, передає прес-служба партії.

"Верховний Головокомандувач закликає Уряд провести інвентаризацію усіх договорів між членами СНД для того, щоб денонсувати окремі договори, залишивши лише ті, які є прагматично необхідні для України, зокрема, визнання дипломів, працевлаштування, договір про транзит", - зазначила представник президента у ВР.

Вона нагадала, що СНД відмовився визнавати російську агресію в Україні, тому голова держави заявив про намір припинити участь України в його статутних органах.

Нагадаємо, 12 квітня глава держави Петро Порошенко пропонує підготувати пропозиції спільно з урядом за офіційним припинення участі української держави в СНД.