ua en ru

"Правий сектор": матеріали щодо Тимошенко вилучила київська міліція

"Правий сектор": матеріали щодо Тимошенко вилучила київська міліція Юлія Тимошенко

"Правий сектор" заявив, що матеріали справи проти лідера партії "Батьківщина", колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко вилучила міліція. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський.

"Я нагадаю історію, що коли нас міліція під дулом автоматів виселяла з готелю "Дніпро" (була така історія у березні), то всі ці документи були вилучені представниками київської міліції. Відповідно, всі питання до них. Тобто цих документів у нас немає з березня минулого року... Те, що писав Мустафа Найєм... Ну так Мустафа Найєм був присутній на дачі Пшонки і частина цих документів, наскільки я пам'ятаю, фотографував", - зазначив прес-секретар "Правого сектора".

Скоропадський зазначив, що в більшості своїй міліціонери, які вилучали документи, що були в балаклаві.

"Ясна річ, що вони там не залишали візитних карток, щоб до них було легше додзвониться потім. І ми не могли попросити у них ніяких розписок, тому що все це відбувалося під дулами автоматів. У них на руках були шеврони Головного управління МВС міста Києва, і, власне, питання до них. Документи, принаймні, від нас пішли до них. Де вони зараз, я не можу відповісти", - прокоментував він.

Також Скоропадський підтвердив, що матеріали з Тимошенко дійсно були в розпорядженні "Правого сектора".

"Суть ситуації в тому, що коли було таке лихоліття після того, як попередня влада втекла, то "Правий сектор" взяв під охорону деякі адміністративні будівлі і будинок Пшонки, тому що ми розуміли, що там можуть зберігатися документи, які можуть відкрити правду на злочини попереднього режиму. Там, дійсно, було і справа Тимошенко, і там були ще всякі документи, пов'язані практично з більшістю відомих опозиціонерів того часу. Після того, як ми заявили, що ми не охоронна фірма, ми не можемо охороняти будинок Пшонки, ми ці документи забрали, приїхали в готель "Дніпро". Ці документи були у нас, все це, дійсно, було в розпорядженні "Правого сектора", - розповів Скоропадський.

Зазначимо, раніше генпрокурор Віктор Шокін заявив, що ГПУ пропали матеріали справ Тимошенко і Пшонки. Після цього нардеп від БПП Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook написав, що матеріали справ щодо Юлії Тимошенко, які зникли з ГПУ, можуть бути у розпорядженні "Правого сектора".

Нагадаємо, в 2011 р. Тимошенко була засуджена до 7 років в'язниці за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в січні 2009 р., коли вона обіймала пост прем'єр-міністра. Також суд позбавив її на 3 роки права обіймати посади в органах державної влади.

14 квітня 2014 р. Верховний суд України закрив "газову справу" проти Тимошенко у зв'язку з відсутністю складу злочину. 22 лютого 2014 р. після того, як Верховна Рада проголосувала за її звільнення, Тимошенко вийшла з колонії в Харківській області.