ua en ru

Уряд РФ схвалив виплати за українським вкладами в Криму

Уряд РФ схвалив виплати за українським вкладами в Криму Фото: будівля Мінфіну РФ

Росія компенсує вклади на суму не більше 100 тис. рублів

Комісія уряду РФ схвалила внесений Міністерством фінансів Росії законопроект "Про внесення змін у Федеральний закон "Про захист інтересів фізичних осіб, які мають вклади в банках і відокремлених структурних підрозділах банків, зареєстрованих і (або) чинних на території Республіки Крим та на території міста федерального значення Севастополя", яким компенсуються вклади у розмірі не більше 100 тис. руб. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду РФ.

Даним законопроектом передбачається граничний розмір компенсаційних виплат не більше 100 тис. рублів деяким категоріям вкладників українських банків у Криму, а саме:

- тим, хто розмістив вклади в період з 2 квітня 2014 р. і до прийняття Банком Росії рішення про припинення діяльності відповідних підрозділів українських банків;

- хто не мають повного комплекту документів, що підтверджують наявність невиконаних зобов'язань кредитної установи та розмір таких зобов'язань;

- громадянам Російської Федерації, які мали вклади в підрозділах українських банків на території Кримського федерального округу, але не проживають у Криму.

Також передбачені компенсаційні виплати вкладникам, які мають вклади в розмірі понад 700 тис. рублів, за рахунок коштів, які були направлені у формі цільових майнових внесків у Фонд захисту вкладників".

Нагадаємо, влада Криму дозволила продаж майна Коломойського.