ua en ru

Постпред РФ при ОБСЄ звинуватив Україну в спробах переінакшити суть мінських угод

Постпред РФ при ОБСЄ звинуватив Україну в спробах переінакшити суть мінських угод Фото: Олександр Лукашевич

РФ наполягає на нарощуванні активності Контактної групи

Постійний представник Російської Федерації при ОБСЄ Олександр Лукашевич звинувачує Україну в спробах переінакшити суть мінських угод. Про це він сказав в ході свого виступу на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ РФ.

"Представник України, вдаючись до антиросійської риторики лише намагається виправдати нездатність української влади виконувати" Комплекс заходів"... Київ не зміг домогтися виконання наказів про припинення вогню, незважаючи на домовленості в Контактної групі від 13 січня ц.р. Добровольчі батальйони й окремі частини української армії саботують накази Києва. Під обстріл потрапляють навіть фахівці, що ведуть розмінування узгоджених ділянок і ремонтно-відновлювальні роботи ", - заявив постпред.

За його словами, РФ наполягає на нарощуванні активності Контактної групи та її робочих підгруп і на більш інтенсивному діалозі в "нормандському форматі".

"Очікуємо від української сторони більш конструктивного підходу в політичній підгрупі до узгодження положень проекту закону України про місцеві вибори в Донбасі. Потрібна ясність з наданням Донбасу постійного особливого статусу через введення в дію відповідного закону і внесення змін до конституції. Конституційна реформа, яка не узгоджена з представниками Донбасу, не може розглядатися як виконання відповідних положень Мінських угод", - підкреслив Лукашевич.

Нагадаємо, президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході телефонної розмови підкреслили необхідність прискорити виконання мінських угод усіма сторонами.