ua en ru

Порошенко чекає на пропозиції фракцій щодо складу ЦВК

Порошенко чекає на пропозиції фракцій щодо складу ЦВК Фото: Петро Порошенко

Президент внесе пропозиції у Верховну Раду відразу після їх надходження

Президент України Петро Порошенко очікує на пропозиції від фракцій щодо складу Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це сьогодні під час засідання Верховної Ради України заявив голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент України чекає пропозиції кожної фракції парламенту щодо членів ЦВК, які внесе у Верховну Раду відразу після їх надходження. Тому це питання буде вирішено без жодного протистояння", - заявив Луценко.

Разом з тим, лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що в Раді зареєстрована постанова про заміну Центральної виборчої комісії.

"Яка ЦВК, термін повноважень якої закінчився у червні минулого року. Ця ЦВК буде організовувати вибори? Тому ще одним пунктом до цієї постанови (2148-а про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році - ред.) негайна заміна складу ЦВК і прийняття з цього приводу відповідного рішення парламенту. Відповідний проект постанови зареєстрований у Верховній Раді", - заявив Ляшко.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня 2015 р.