ua en ru

Порошенко вніс до Ради зміни в угоду з ЄІБ з будівництва лінії Рівненська АЕС - Київська

Порошенко вніс до Ради зміни в угоду з ЄІБ з будівництва лінії Рівненська АЕС - Київська Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді України законопроект № 0009 "Про ратифікацію листа про внесення змін до фінансової угоди (Проект будівництва високовольтної повітряної лінії 750 кВ Рівненська АЕС - Київська) між Україною та Європейським інвестиційним банком". Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

Станом на 19:50 26 березня текст законопроекту на сайті Ради відсутній.

Нагадаємо, що фінансова угода (Проект будівництва високовольтної повітряної лінії 750 кВ Рівненська АЕС - Київська) між Україною та ЄІБ була укладена у жовтні 2008 р. та ратифікована Верховною Радою України 1 квітня 2009 р. законом № 1215-VI .

Згідно з угодою, Україна запропонувала ЄІБ побудувати високовольтну повітряну лінію електропередачі 750 кВ між м. Рівне та м. Київ довжиною 350 км, а також кількох менших за обсягом об'єктів з передачі електроенергії, пов'язаних з підстанцією 750/330 кВ Київськ.

Як зазначається, реалізація проекту здійснюватиметься за фінансової допомоги ЄІБ.

Зазначимо, 15 травня 2014 р. Рада ратифікувала гарантійну угоду між Україною, ЄБРР і Euratom про надання позики в сумі 600 млн євро на підтримку АЕС.