ua en ru

Порошенко затвердив 20 лютого 2014 р. датою початку окупації Криму

Порошенко затвердив 20 лютого 2014 р. датою початку окупації Криму Фото: Президент України Петро Порошенко

Президент підписав відповідний закон

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення дати початку тимчасової окупації" № 685-VIII. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Законом вносяться зміни до законів "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" та "Про створення вільної економічної зони "Крим" і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" з метою уточнення дати початку тимчасової окупації, усунення колізій та суперечок з цього приводу і узгодження з нормами міжнародного права з метою захисту прав держави, громадян та юридичних осіб.

Також вносяться зміни, які передбачають незастосування фінансових та штрафних санкцій за порушення вимог порядку надання, обчислення, правильності заповнення податкових декларацій (податкової звітності) та повноти сплати сум податків і зборів з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому почалася тимчасова окупація на платників податків, які за станом на початок тимчасової окупації мали місце на території Криму і Севастополя.

Нагадаємо, питання повернення Криму не обговорювалося в ході зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі 2 жовтня, тому що нормандський формат створений для вирішення конфліктної ситуації на Донбасі.