ua en ru

Порошенко: Україна сподівається на підтримку донорів в будівництві укриття на ЧАЕС

Порошенко: Україна сподівається на підтримку донорів в будівництві укриття на ЧАЕС Фото: Петро Порошенко

Міжнародне співтовариство зобов'язане консолідувати зусилля для безпечного майбутнього людства

Україна сподівається на підтримку країн-донорів в будівництві укриття на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС). Про це йдеться у зверненні Президента України Петра Порошенка у зв'язку з Днем Чорнобильської трагедії, передає прес-служба глави української держави.

"У нинішні непрості часи для України особливо важлива підтримка світового співтовариства у подоланні чорнобильських проблем. Сподіваємося, що спільно з країнами-донорами ми зведемо надійне і безпечне укриття над зруйнованим енергоблоком, щоб назавжди захистити українців, а інші народи від повторення трагедії 1986 року", - заявив Порошенко.

За словами Президента, "глобалізація екологічних проблем змушує замислитися над тим, яку планету ми залишимо прийдешнім поколінням".

"Переконаний, що міжнародне співтовариство зобов'язане консолідувати свої зусилля заради безпечного майбутнього людства", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що будівництво нового укриття на Чорнобильській атомній електростанції завершиться найближчим часом.