ua en ru

Порошенко розповів про три шляхи забезпечення миру на Донбасі

Порошенко розповів про три шляхи забезпечення миру на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Україна зі свого боку робить все можливе для миру

Президент України Петро Порошенко розповів про три шляхи забезпечення миру на Донбасі. Про це він заявив під час інтерв'ю телеканалу ТРК "Україна".

"На сьогодні є три напрямки, по яким ми можемо забезпечити мир. Перший - це розширення і додаткове технічне обладнання місії ОБСЄ, ці радари, які встановлюють місце, де вони знаходяться, пости повинні працювати 24 години в добу 7 днів в тиждень, повинні бути розташовані в найбільш небезпечних місцях, мобільні групи ОБСЄ повинні відвідувати склади зберігання, тому що половина зброї, яка нібито була відведена, вона повернута назад на бойові позиції. Місія ОБСЄ з першого ж дня повинна контролювати ту ділянку українсько-російського кордону, яка поки непідконтрольна Україні", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що на сьогодні в буферній зоні неозброєні представники ОБСЄ мають великі проблеми з тим, щоб виконувати покладені на них функції.

"І тут є дві можливості: або ми запрошуємо миротворців, які згідно з рішенням Ради безпеки ООН будуть контролювати як на лінії зіткнення, так і ділянка українсько-російського кордону для того, щоб не допустити зіткнення і провокацій... Або це буде місія ЄС, який на сьогодні також готовий взяти на себе цю відповідальність. Єдине, що для цього потрібно - це бажання всіх сторін. Україна зі свого боку робить все можливе для цього", - запевнив Порошенко.

Нагадаємо, за словами Порошенка, в полоні у бойовиків на Донбасі знаходяться понад 400 українців.