ua en ru

Порошенко: мені непросто буде підписувати норму про статус Донбасу

Порошенко: мені непросто буде підписувати норму про статус Донбасу Фото: Петро Порошенко

Президент закликав нардепів підтримати запропоновані зміни до Конституції

Президент України Петро Порошенко заявив, що йому буде непросто підписувати норму про статус Донбасу. Про це Петро Порошенко заявив під час виступу у сесійному залі Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не сумніваюся, що ми просто не маємо права створювати власними руками такої ситуації, яка залишить Україну сам на сам з агресором. Тому зараз, сьогодні, та в майбутньому, коли ми будемо голосувати за прийняття Конституції в цілому, нам треба надзвичайно відповідально підійти до цього. Розумію, як важко за таку норму голосувати, повірте , і підписувати її непросто, але ми з вами як державні діячі повинні зробити це заради України. Вас обирали не для того, що б ми лише задоволення отримували, треба вміти приймати некомфортні рішення, роз'яснювати їх людям і нести за них відповідальність. Тож закликаю вас підтримати запропоновані зміни", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, за словами Порошенка, децентралізація не розповсюджується на такі сфери, як оборона, національна безпека, зовнішня політика, контроль за дотриманням конституційний прав і свобод громадян.