ua en ru

Порошенко закликав прискорити податкову реформу

Порошенко закликав прискорити податкову реформу Фото: Петро Порошенко

Порошенко пообіцяв підтримати оподаткування розкоші

Президент України Петро Порошенко на засіданні Національної ради реформ закликав прискорити розробку податкової реформи і доручив заступнику глави адміністрації - секретаря Національної ради реформ Дмитру Шимківу винести це питання на розгляд наступного засідання Нацради. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Так, нам треба більше надходжень. Але ця річка швидко висохне, якщо ми у відповідності зі стратегією економічної лібералізації не використовуємо реформу для стимулювання вільного підприємництва та економічного розвитку. Реформа не повинна призвести до збільшення податкового навантаження на економіку, збільшення податкового тиску", - заявив Порошенко.

За словами Президента, єдине, де він точно готовий підтримати збільшення - це в частині оподаткування розкоші, тому що Верховна Рада провалила цей закон і забула про нього. "Я, як Президент, хочу нагадати про нього, це - додаткове джерело, це - відновлення справедливості", - заявив глава держави.

Він також привернув увагу до планів Мінекономіки скоротити оподаткування фонду заробітної плати. "Це - складна проблема, яка у нас залишилася невирішеною після останніх змін до Податкового кодексу. Сьогодні на наш розгляд буде запропонована ідея об'єднання ПДФО, єдиного соціального внеску та військового збору в єдиний Податок на заробітну плату", - повідомив Порошенко.

Президент заявив, що не підпише податкову реформу, якщо вона не буде передбачати збереження єдиного податку для малого і середнього бізнесу. "Ми чітко повинні розуміти, що це - збереження робочих місць, значного надходження до державного бюджету це не дасть, а просто виштовхне значну частину бізнесу, який ще жевріє, у тінь. Дискусію за ставками вважаю неприпустимою, але головне в цій системі - її простота в адмініструванні, і це перевага має бути збережено для всіх груп", - підкреслив він.

"По-четверте, мене хвилюють темпи підготовки податкової реформи та її синхронізація з бюджетним процесом. Зміни сьогодні на вчора неприпустимі, і сьогодні - це крайній термін, коли ми повинні це обговорити, уявити, розробити і зареєструвати у Верховній Раді", - зазначив Порошенко..

"Є потреба і в цей раз ставити бізнес догори ногами? Або ми все-таки зафіксуємо в новому Податковому кодексі перехідні положення, поетапне впровадження нововведень, що дасть можливість бізнесу і громадянам плануватися і готуватися до їх імплементації", - сказав Президент, закликавши прискорити обговорення податкової реформи.

Порошенко закликав прискорити податкову реформу

Фото: засідання Нацради реформ

Зазначимо, сьогодні в Мінфіні спрогнозували внесення проекту нового Податкового кодексу у Верховну Раду України у вересні 2015 р.