ua en ru

Порошенко закликав парламент Франції прискорити ратифікацію УА України з ЄС

Порошенко закликав парламент Франції прискорити ратифікацію УА України з ЄС Фото: зустріч Президента України з головою Нацзборів Франції

Порошенко закликав французів ввести безвізовий режим для українців

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з головою національних зборів Франції Клодом Бартолоном закликав прискорити ратифікацію угоди про асоціацію (УА) України з ЄС. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави української держави.

Як повідомляється, співрозмовники висловилися за посилення співпраці парламентів двох країн у питаннях гармонізації законодавства.

Порошенко і Бартолон обговорили ситуацію на Донбасі та відзначили важливість міжнародної солідарності в питаннях забезпечення виконання мінських угод усіма сторонами.

Глава держави відзначив важливу роль Франції та особисто Президента Олланда у мирному процесі на Донбасі і подякував народ Франції за підтримку народу України.

У контексті обговорення процесу інтеграції України і ЄС Президент закликав виконувати порядок денний Асоціації та ввести безвізовий режим.

Порошенко також зазначив, що традиційні цінності Франції - "Свобода, рівність, братерство" - стали головними європейськими цінностями.

Клод Бартолон у свою чергу запевнив, що в національному зборах є союзники України.

Президент запросив голову національних зборів Франції відвідати Україну з візитом.

Відзначимо, на даний момент 14 країн ЄС повністю завершили процес ратифікації УА з Україною.

При цьому в АПУ сподіваються на ратифікацію УА усіма країнами ЄС до кінця року.