ua en ru

Порошенко порадив російському журналістові не цитувати "ідіотизм"

Порошенко порадив російському журналістові не цитувати "ідіотизм" Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко порадив російському журналістові не цитувати "ідіотизм". Про це він заявив під час робочої поїздки до Одеси.

Так, під час брифінгу в Одесі російський журналіст радіо "Ехо Москви" процитував нібито Президента Росії Володимира Путіна, який заявив, що Порошенко в ході довгих мінських переговорів запропонував йому "забрати Донбас".

"І він (Путін - ред.) сказав, що відповів на це, що Ви звихнулися", - зазначив журналіст, додавши: "Вибачте, я цитую Путіна".

На це Порошенко відповів: "Можна уточнити? Ви не цитуєте Путіна - ви цитуєте якийсь ідіотизм, який потім сам Путін і його прес-секретар знайшли можливість спростувати. І ось моя позиція - я це просто не буду коментувати. І вам не раджу ні згадувати, ні коментувати".

"Ви ж знаєте, що це не відповідає дійсності. Навіщо ви це робите?" - запитав Порошенко російського журналіста.

Нагадаємо, як повідомляло напередодні видання Forbes з посиланням на джерела, Путін на закритій зустрічі з бюро правління Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП) 19 березня 2015 р. розповів бізнесменам, що Порошенко на переговорах "нормандської четвірки" в Мінську 11-12 лютого запропонував йому "забрати Донбас" в склад РФ, але він відмовився це зробити.