ua en ru

Порошенко підписав указ про створення Нацради з питань антикорупційної політики

Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Національної ради з питань антикорупційної політики як консультативно-дорадчого органу при Президенті.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Національної ради з питань антикорупційної політики як консультативно-дорадчого органу при Президенті. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з указом, Нацрада буде готувати Президенту пропозиції щодо визначення та удосконалення антикорупційної стратегії, здійснювати системний аналіз стану запобігання та протидії корупції в Україні, ефективності реалізації антикорупційної стратегії, заходів, що вживаються для запобігання та протидії корупції.

Крім того, завданням Нацради є підготовка та подання узгоджених пропозицій щодо поліпшення координації та взаємодії між суб'єктами, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії корупції. Нацрада буде оцінювати стан реалізації рекомендацій Групи держав проти корупції (GRECO), Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), інших провідних міжнародних організацій щодо запобігання та протидії корупції, підвищення ефективності міжнародного співробітництва у цій сфері.

За словами заступника голови Адміністрації Президента Дмитра Шимківа, головною метою діяльності ради є довгострокова стратегічна підтримка та розробка впровадження антикорупційної політики.

До складу Національної ради входять 17 членів. 9 з них будуть представляти громадськість - це 6 представників громадських об'єднань, які мають досвід підготовки антикорупційних пропозицій, представник Всеукраїнської асоціації місцевого самоврядування та 2 представники об'єднання підприємців. Також до складу ради увійдуть представники Ради суддів, Кабінету міністрів і Верховної Ради.

Нацрада буде проводити свої засідання один раз у два місяці.

Нагадаємо, сьогодні Рада створила Нацкомісію з питань запобігання корупції.