ua en ru

Порошенко схвалив збільшення рентної ставки по видобутку газу для "Укргазвидобування" до 70%

Порошенко схвалив збільшення рентної ставки по видобутку газу для "Укргазвидобування" до 70% Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 211-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України". Про це повідомила прес-служба Президента України.

Так, закон вносить зміни до ст. 252 Податкового кодексу, згідно з яким ставки рентної плати за користування надрами для газодобувних компаній, де значною часткою володіє держава - компанії "Укргазвидобування", на видобуток природного газу з покладів до 5 тис. метрів збільшуються з 20 % до 70% від вартості товарної продукції гірничого підприємства.

Крім того, закон вводить коригуючий коефіцієнт до ставки рентної плати за користування надрами для видобування природного газу, що не відповідає умові, визначеній у пункті 252.24 цієї статті, з свердловин, в тому числі під час дослідно-промислової експлуатації (геологічного вивчення), які внесені в Державний реєстр нафтових і газових свердловин після 1 серпня 2014 р. в розмірі 0,55%.

Крім того, з метою створення сприятливих умов для оперативного надання благодійними організаціями (їх філіями, представництвами) благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам пропонується звільнити таку допомогу від оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

Нагадаємо, 2 березня 2015 р. народні депутати підтримали відповідний законопроект № 2213. За відповідне рішення проголосували 291 нардеп із 226 мінімально необхідних.