ua en ru

Порошенко оголосив догану Кіхтенко і Губалю через фортифікації

Порошенко оголосив догану Кіхтенко і Губалю через фортифікації Фото: Петро Порошенко

Президент незадоволений діями губернаторів при будівництві оборонних споруд

Президент України Петро Порошенко оголосив догану голові Донецької та Закарпатської обласних державних адміністрацій Олександру Кіхтенку і Василю Губалю через будівництво фортифікацій. Відповідний указ Президента України № 263/2015 від 12 травня 2015 р. опублікований на сайті глави держави.

"За неналежне здійснення у межах відповідних територій заходів, пов'язаних з будівництвом інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави, оголосити догану: Губалю Василю Івановичу - голові Закарпатської обласної державної адміністрації; Кіхтенко Олександру Тимофійовичу - голові Донецької обласної державної адміністрації", - йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше Арсен Аваков у своєму Facebook заявляв про те, що ініціює відставку Олександра Кіхтенка у зв'язку з тим, що в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна" Кіхтенко підтримав ідею відновлення економічних зв'язків з тими підприємствами окупованих районів Донбасу, які перереєструвалися на території України. "Губернатор Донецької області Кіхтенко в інтерв'ю ДТ - закликав відновлювати економічні зв'язки з окупованими територіями... Я закликаю розірвати зв'язки Кіхтенко з державною службою... На найближчому Кабміні обов'язково внесу пропозицію звільнити з посади голову Донецької ОДА", - написав Аваков. Кіхтенко відповів на звинувачення тим, що він не пропонував фінансувати підприємства, які не перереєстровані в Україні. "Мова йшла про тих підприємствах, які зареєстровані на території України, сплачують податки в казну України", - підкреслив він.

Нагадаємо, кожна область України отримала ділянку уздовж лінії зіткнення, де вона повинна побудувати певну кількість опорних пунктів. Зазначимо,віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко визнав труднощі при будівництві фортифікацій на Донбасі.