ua en ru

Порошенко обговорив з прем'єром Австралії створення трибуналу з Boeing-777

Порошенко обговорив з прем'єром Австралії створення трибуналу з Boeing-777 Фото: Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Австралії

Порошенко подякував Австралії за чітку і незмінну позицію по захисту територіальної цілісності України

Президент Петро Порошенко в Парижі провів зустріч з прем'єр-міністром Австралії Малкольмом Тернбуллом. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Співрозмовники обговорили координацію спільних зусиль з реалізації ініціативи Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України стосовно заснування міжнародного трибуналу з метою притягнення до відповідальності винних у катастрофі малайзійського Boeing на Донбасі.

"Україна і надалі буде сприяти кримінальному розслідуванню, що зараз триває, а також зробить все від неї залежне для покарання винних у цій трагедії", - підкреслив Порошенко.

Президент України подякував Австралії за чітку і незмінну позицію щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності України, а також за надану в цьому зв'язку практичну допомогу.

Співрозмовники домовилися про активізацію торговельно-економічного співробітництва.

Президент попросив Прем'єр-міністра Австралії відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом у Парижі, де проводить ряд зустрічей і бере участь в кліматичній конференції. Порошенко вже провів короткі зустрічі з президентами Австрії, Латвії, Румунії і прем'єр-міністри Італії, Нідерландів, Люксембургу, Словаччини та Греції. Порошенко закликав лідерів цих держав продовжити санкції проти РФ.