ua en ru

Порошенко: світове співтовариство повинно скоординувати план на випадок зриву перемир'я

Порошенко: світове співтовариство повинно скоординувати план на випадок зриву перемир'я Фото: Петро Порошенко

Росія повинна заплатити справедливу ціну за вбивства українців, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що світова спільнота повинна скоординувати план на випадок зриву мирного процесу на Донбасі. Про це він заявив в ході зустрічі з делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки, яка днями візьме участь у засіданні Парламентської Асамблеї ОБСЄ в Гельсінкі (Фінляндія), передає прес-служба глави української держави.

"Нам потрібен ефективний і скоординований план у разі зриву Мінських домовленостей. Мова йде про нову хвилю санкцій, добре скоординовані дії. Росія повинна платити справедливу ціну за вбивства українців та окупацію України. Вона повинна нести відповідальність за це", - сказав Порошенко.

Президент також висловив вдячність американській стороні за проведення навчань українських військовослужбовців на Яворівському полігоні.

"Вважаю, що ця програма є дуже ефективною у підвищенні рівня наших Збройних сил і вона є корисною не тільки для нас, але і для США, оскільки у нас є однорічний унікальний досвід "гібридної" війни", - зазначив Порошенко.

Він також підкреслив важливість подальшого поглиблення військового співробітництва, зокрема, в частині посилення обороноздатності України.

В ході зустрічі конгресмени запевнили, що США приділяють значну увагу розвитку подій в Україні. Співрозмовники відзначили потужні законодавчі ініціативи щодо України, зокрема, прийняття Акту на підтримку свободи України.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що в разі підтримки виборів на окупованій частині Донбасу Росією це буде мати руйнівні наслідки для процесу деескалації конфлікту на Донбасі.